Adressändring – aktiebolag

Har företaget ny adress? Då måste du göra en adressändring hos Bolagsverket. Det räcker alltså inte att bara ändra adressen hos Svensk adressändring.

Anmäl ny adress i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701 .

Anmäl på verksamt.se

Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701 (267 kB)

Det kostar inget att ändra adressen hos Bolagsverket.

Om du samtidigt ändrar företagets säte (den kommun där bolagsstämman ska hållas) måste du skicka in en ny bolagsordning och ett bolagsstämmoprotokoll samt betala en avgift. Läs mer på sidan Ändra säte i menyn.  

Ändra adress för företrädare

Om du är företrädare i ett aktiebolag och vill anmäla ändrad adress, använd verksamt.se eller blanketten Anmälan om adressändring för företrädare och revisorer, nr 702.

Anmälan om adressändring för företrädare och revisorer, nr 702 (256 kB)

En korrekt e-postadress

När du registrerar en e-postadress till ditt företag hos oss får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. Kom ihåg att anmäla ändring av e-postadressen om den ändras!

En behörig företrädare för företaget kan anmäla eller ändra e-postadressen i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten, Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701 .

Gå gärna in i e-tjänsterna på verksamt.se eller kontakta Bolagsverket för att kontrollera att den e-postadress du en gång anmält fortfarande är den som gäller.

Hur får jag reda på vilka uppgifter som är registrerade?

Vill du kontrollera vilka uppgifter som är registrerade om ditt företag kan du:

  • ringa till Bolagsverket, 0771-670 670
  • använda e-tjänsten i verksamt.se
  • använda e-tjänsten Näringslivsregistret.
Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan