Om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt för så många som möjligt, oavsett teknisk utrustning eller eventuell funktionsnedsättning.

Webbläsare

Webbplatsen kommer bäst till sin rätt i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av Opera, Chrome, Firefox, Safari eller Internet Explorer. Vi har byggt webbplatsen i enlighet med gällande standarder, i stället för att anpassa den efter felaktigheter och brister i specifika webbläsare.

Anpassad formgivning

I moderna webbläsare och mobila enheter anpassar sig formgivningen efter fönstrets eller displayens storlek så långt som möjligt. Äldre webbläsare visar en mindre responsiv design där du kan behöva skrolla i sidled i ett smalt fönster.

Om du använder webbläsarens funktion för att zooma eller ändra teckenstorleken anpassar sig formgivningen efter den nya inställningen.

Webbplatsen och IPv4 respektive IPv6

Den här webbplatsen (bolagsverket.se) fungerar både med IPv4 och IPv6.

Även majoriteten av våra e-tjänster stöder IPv6 och det stödet byggs ut under 2016.  Under hösten eller vintern 2016 beräknas alla e-tjänster fungera med IPv6.

Bakgrund

IP (Internet Protocol) är en av de mest grundläggande standarderna för trafik via Internet, inklusive webben. Den standard som de flesta av oss kör i dag är version 4 av protokollet, vilket brukar betecknas IPv4. Ett IP-nummer enligt IPv4 brukar skrivas som exempelvis 194.14.185.49, det vill säga fyra grupper med siffror där varje grupp kan innehålla tal mellan 0 och 255. Det innebär att det kan finnas lite drygt 4 miljarder IPv4-nummer. Och det räcker inte längre. Nummerserien har tagit slut.

En ny version av standarden, version 6 (IPv6), har funnits sedan ett antal år tillbaka. Den har fler siffror i adressen och nummerserien bör därför räcka ett bra tag framöver.

Problemet är att det inte är helt enkelt att gå över från IPv4 till IPv6, samtidigt som vi i den här delen av världen inte är så drabbade av bristen på IPv4-nummer. Det är främst i Sydostasien problemet finns. Detta gör att europeiska och amerikanska webbplatser än så länge är dåliga på att kommunicera via IPv6. 

Utskrift

Vi har ingen separat utskriftsversion av webbplatsen, utan alla sidor är ”utskriftsvänliga”. Återigen får du bäst resultat med en modern webbläsare.

Länkar i nya fönster eller tabbflikar

Vi överlåter till dig som användare att bestämma om länkar ska öppnas i nya fönster eller tabbflikar. Handgreppen varierar mellan olika webbläsare, men vanliga varianter är att hålla ned Skift- eller Ctrl-tangenten, eller båda, samtidigt som du klickar på länken.

Tangentbordsnavigering

Sidans innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus.

JavaScript och insticksprogram

Webbplatsen kräver normalt inte stöd för JavaScript eller insticksprogram (plug-ins) i webbläsaren. Undantaget är videofilmer i äldre webbläsare, där du behöver ha stöd för JavaScript och Flash för att kunna se filmerna.

Om webbläsaren har stöd för JavaScript får du tillgång till några användbara – men inte kritiska – funktioner,  exempelvis delningslänkar och lyssnafunktion.

Personuppgifter på webbplatsen

Bolagsverket är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på webbplatsen.

Personuppgifter på webbplatsen

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan