Skydda företag mot kapning

Du som företagare kan vidta flera åtgärder för att minimera risken att någon obehörig tar kontroll över ditt företag.

Skaffa digital brevlåda

Med en digital brevlåda får du post från Bolagsverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. Så snart ett meddelande kommit till din digitala brevlåda skickas en avisering via e-post och sms. Tjänsten är gratis.

För att skaffa digital brevlåda krävs att du har e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. För företag krävs även att du är behörig firmatecknare. Är du företagare utan rätt att ensam teckna firman behöver alla firmatecknare logga in och signera med e-legitimation för att skapa den digitala brevlådan.

Digital brevlåda

Om e-legitimation

Få besked om företagets pågående ärenden

På vår webbplats kan du snabbt och kostnadsfritt få information om ändringar i ditt företag eller din förening. Gå in i tjänsten "Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in" och fyll i ditt organisationsnummer. Du får då besked om företagets eller föreningens samtliga pågående ärenden hos Bolagsverket, eller det senast registrerade ärendet. Du kan välja ett specifikt ärende och få detaljerad information om ärendet, vem som skickat in det och om avgiften är betald.

Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in

Få ett meddelande varje gång en ansökan om registrering kommer in

Om du registrerar en e-postadress till ditt företag får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. På så vis får du en omedelbar signal om ändringar till den e-postadress du valt.

En behörig företrädare för företaget kan anmäla e-postadressen i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten  Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701 .

Anmäl på verksamt.se

Ändra adress för företag och föreningar, nr 701 (301 kB)

För dig som redan har registrerat din e-postadress fungerar detta automatiskt. För att vi ska kunna hålla dig underrättad om ändringar är det viktigt att du har rätt adress och e-postadress registrerad hos oss. Vi önskar därför att du kontrollerar detta, antingen via verksamt.se eller direkt till Bolagsverket via telefon 0771-670 670.

Om du förutom dessa meddelanden även vill ha besked när årsredovisningen för ditt aktiebolag kommit in till Bolagsverket och när den registrerats ska du istället skaffa en digital brevlåda. Då får du i fortsättningen även dina meddelanden om ändringar i företaget till den e-postadress du angett när du skaffat din digitala brevlåda, och inte till den du registrerar på Bolagsverket.

Digital brevlåda

Meddelande när du registreras i eller ur något företag

När vi in- eller avregistrerar dig som företrädare i ett företag skickar vi alltid ett meddelande till dig. Det ger dig möjlighet att snabbt reagera om du på falska grunder registreras i eller ur något företag. Om du har en digital brevlåda skickar vi meddelandet dit. Annars skickas det med post till din folkbokföringsadress. 

Prenumerera på ändringar i ditt företag

Du kan prenumerera på ändringar i ditt företag. När en ändring registreras i företaget, skickas uppgifter till dig veckovis. En prenumeration kostar 375 kronor inklusive moms per år och organisationsnummer. Prenumerationen träder i kraft så snart vi har registrerat den. Det tar normalt en arbetsdag.

Beställ prenumeration

Misstanke om felaktiga uppgifter - ring oss!

Om du misstänker att felaktiga uppgifter är registrerade hos Bolagsverket, kontakta oss på 0771-670 670 eller med e-post, bolagsverket@bolagsverket.se .

Uppdaterad:

Tyck till om den här sidan