Skydda din förening

När du ska starta eller driver en förening är det viktigt att veta att du har kontroll över föreningen, att du skyddar den. Du kan skydda din förening på flera sätt.

Snabb information via e-post

Om du registrerar en e-postadress till din förening får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss varje gång en anmälan om ändring i föreningen diarieförts. På så vis får du en omedelbar signal om ändringar till den e-postadress du valt.

Skaffa digital brevlåda

Skaffa digital brevlåda och få besked direkt via e-post och sms när en ändring kommer in till Bolagsverket.

Meddelande till företrädare

När vi in- eller avregistrerar dig som företrädare i en förening skickar vi ett meddelande till dig. Det ger dig möjlighet att snabbt reagera om du som företrädare på falska grunder registreras i eller ur någon förening. Om du har en digital brevlåda  skickar vi meddelandet dit. Annars skickas det till din folkbokföringsadress. 

Skydda domännamn och varumärke

Du kan skydda annat än ditt föreningsnamn, exempelvis domännamn, varumärken, logotyper och personnamn. Det gör du inte hos Bolagsverket.

På sidan Domännamn och varumärken hittar du information om vart du ska vända dig.

Registret mot penningtvätt

Om föreningen är verksam inom vissa branscher kan du behöva skydda föreningen mot försök att utnyttja den för penningtvätt. Det kan du göra genom att anmäla föreningen till registret mot penningtvätt.

Hör av dig om du har frågor

Har du frågor är du välkommen att ringa till oss: 0771-670 670. Se våra öppettider.