Adressändring i aktiebolag

I vår app och på verksamt.se ändrar du adress för dig eller ditt företag. Enkelt, snabbt och det kostar ingenting!

Anmäl den nya adressen till Bolagsverket

Du måste göra en adressändring hos Bolagsverket för att uppgifterna ska komma in i aktiebolagsregistret. Det räcker alltså inte med att ändra adress hos exempelvis Skatteverket eller Svensk Adressändring Aktiebolag.

Adressen måste vara i Sverige

Företagets adress måste vara i Sverige. Det är en praxis Bolagsverket har sedan den 17 augusti 2020. Vi godtar därför inte ändring till en utländsk adress i ett aktiebolag.

Varför behöver adressen vara i Sverige?

Ett av syftena med att registrera ett aktiebolags adress är att göra det lätt att komma i kontakt med företaget. Det är också viktigt att Bolagsverkets register innehåller korrekta uppgifter för företagets kunder, borgenärer, domstolar och myndigheter.

I Bolagsverkets samarbete med andra myndigheter som utreder företag har det visat sig vara svårt och ibland omöjligt att få tag på de aktiebolag som har en utländsk postadress. De senaste åren har flera aktiebolag med utländska adresser visat sig ha kopplingar till ekonomisk brottslighet. Antalet aktiebolag med utländska adresser ökade innan 2020 och då ökade också problemen.

Lagstiftningen anger inte om ett aktiebolags adress får vara utanför Sverige eller inte, men Bolagsverket kräver att den måste vara i Sverige på grund av problemen med utländska adresser.

Om företaget ändrar säte

Om företaget samtidigt ändrar säte, det vill säga den kommun där bolagsstämman ska hållas, måste du även anmäla det. Det gör du också i vår e-tjänst på verksamt.se.

Tips – skaffa vår app och en digital brevlåda

Med Bolagsverkets app och en digital brevlåda håller du enkelt koll på ditt företag var du än är. Du får en notis direkt i mobilen och ett säkert meddelande i din digitala brevlåda så fort vi har tagit emot ett ärende för ditt företag.

Vill du ändra din adress i flera företag och föreningar?

Om du vill ändra din adress och har uppdrag i flera företag och föreningar måste du anmäla det på en blankett. Det går inte att anmäla i vår e-tjänst på verksamt.se.

Företag som är anknutet ombud eller försäkringsförmedlare

Om du vill ändra företagets adress även i registren över anknutna ombud eller försäkringsförmedlare måste du anmäla det på en blankett. Det går inte att anmäla i vår e-tjänst på verksamt.se.

Blanketter för försäkringsförmedlare

Blanketter för anknutna ombud

Kan du inte använda vår e-tjänst på verksamt.se?

Har du ingen e-legitimation, exempelvis mobilt BankID? Eller kan du av andra skäl inte använda vår e-tjänst på verksamt.se? Då kan du fylla i, skriva ut och skicka in en blankett för att anmäla ändringen till oss.