Fler sätt att skydda ditt företag

Det finns fler sätt att skydda ditt företag. Du kan till exempel skydda ditt domännamn och varumärke eller anmäla ditt företag till registret mot penningtvätt.

Få besked om företagets pågående ärenden

På vår webbplats kan du snabbt och kostnadsfritt få information om ändringar i ditt företag eller din förening. Gå in i tjänsten Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in och fyll i ditt organisationsnummer.

Du får då besked om företagets eller föreningens samtliga pågående ärenden hos Bolagsverket, eller det senast registrerade ärendet. Du kan välja ett specifikt ärende och få detaljerad information om ärendet och du kan se om avgiften är betald.

Få ett meddelande varje gång en anmälan om registrering kommer in

Om du registrerar en e-postadress till ditt företag får du automatiskt ett e-postmeddelande från oss varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. På så vis får du en omedelbar signal om ändringar till den e-postadress du valt.

En behörig företrädare för företaget kan anmäla e-postadressen.

För dig som redan har registrerat din e-postadress fungerar detta automatiskt. För att vi ska kunna hålla dig underrättad om ändringar är det viktigt att du har rätt adress och e-postadress registrerad hos oss.

Vi önskar därför att du kontrollerar detta, antingen via verksamt.se eller direkt till Bolagsverket via telefon 0771-670 670.

Skaffa en digital brevlåda

Om du förutom dessa meddelanden även vill ha besked när årsredovisningen för ditt aktiebolag kommit in till Bolagsverket och när den registrerats ska du istället skaffa en digital brevlåda.

Då får du i fortsättningen även dina meddelanden om ändringar i företaget till den e-postadress du angett när du skaffat din digitala brevlåda, och inte till den du registrerar på Bolagsverket.

Meddelande när du registreras i eller ur något företag

När vi registrerar eller avregistrerar dig som företrädare i ett företag skickar vi alltid ett meddelande till dig. Det ger dig möjlighet att snabbt reagera om du på falska grunder registreras i eller ur något företag.

Om du har en digital brevlåda skickar vi meddelandet dit. Annars skickas det med post till din folkbokföringsadress. 

Registret mot penningtvätt

Om du jobbar inom vissa branscher kan du behöva skydda företaget mot försök att utnyttja det för penningtvätt. Det kan du göra genom att anmäla företaget till registret mot penningtvätt.

Skydda domännamn och varumärke

Du kan skydda annat än ditt företagsnamn, exempelvis domännamn, varumärken, logotyper och personnamn. Det gör du dock inte hos Bolagsverket.

Ensamrätt till företagsnamn

Ensamrätt till företagsnamn innebär att den som registrerat eller inarbetat ett företagsnamn har rätt att hindra andra från att använda liknande företagsnamn och varumärken inom samma verksamhetsområde.

Internetguide – Skydda dig mot bedragare

Internetstiftelsen i Sverige (IIS) har i samarbete med Polisen tagit fram guiden Internetguide – skydda dig mot bedragare Länk till annan webbplats.där du bland annat får reda på dina rättigheter, vad du kan råka ut för och vad du bör se upp med på nätet.